Raadsvergadering donderdag te zien op RA-TV

Aanstaande donderdag 2 juli vergadert de Aalsmeerse gemeenteraad opnieuw over de winkeltijden. Publiek is nog niet toegestaan tijdens de vergadering, maar u kunt de vergadering volgen via de webstream of via de tv op Radio Aalsmeer-TV. De vergadering begint om 20.00 uur.

De fractie van D66 heeft samen met Absoluut Aalsmeer, GroenLinks en de PvdA een initiatiefvoorstel ingediend om de eind vorig jaar vastgestelde openingstijden voor winkels op zon- en feestdagen te verruimen.  De initiatiefnemers willen de openingstijden voor winkels op de zon- en feestdagen verruimen van nu 12.00 – 20.00 uur naar 10.00 tot 22.00 uur. Verder houdt het voorstel in om de huidige mogelijkheid voor een individuele ontheffing (in de periode van 6.00 tot  22.00 uur) in te trekken.

Reparatiewetgeving
De winkeltijden zijn niet het enige bespreekpunt. Naast dit initiatiefvoorstel bespreekt de gemeenteraad het voorstel om met terugwerkende kracht vanaf begin dit jaar een apart tarief voor toeristenbelasting voor campings vast te stellen. Het huidige onlangs verhoogde tarief van € 3,50  blijkt voor bepaalde sectoren onbedoelde neveneffecten te hebben.

De volledige agenda met vergaderstukken kunt u inzien via deze link. Hier kunt u ook de vergadering live volgen of achteraf terugkijken. De vergadering kunt u nog makkelijker volgen via het tv-kanaal van Radio Aalsmeer (kanaal 12 van Caiway of kanaal 1389 van KPN/XS4ALL/Telfort).

 

Foto: Raadsvergadering Burgerzaal | Aalsmeer Vandaag

Gepubliceerd: 30 juni 2020 om 22:13 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×