Grote brand kassencomplex De Kwakel

Zondagmiddag 28 juni net na 12.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een kassencomplex aan de Achterweg in de De Kwakel (vlakbij Kudelstaart). Al na een kwartier werd de brand opgeschaald naar een ‘zeer grote brand’. Sirenes bleven klinken omdat met diverse brandweervoertuigen de brand te lijf werd gegaan. Ook twee hoogwerkers kwamen ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Korpsen uit o.a. Aalsmeer, Amsterdam en De Ronde Venen verleenden assistentie. Ook twee ambulances werden ter plaatse geroepen.

De brand woedde in een kassencomplex en in materiaal (houten pallets) op het naastgelegen terrein. Het zou volgens omwonenden stinken naar verbrand plastic. De brandweer adviseerde daarom ook uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De zwarte rookpluim was in de wijde omtrek goed te zien. Hoe en waar de brand is begonnen, is nog niet duidelijk.

De brandweer had grote hoeveelheden water nodig om de kasbrand te bestrijden. Hiervoor werd o.a. watertransport vanuit de Ringvaart opgebouwd. De brandweer verrichtte metingen en hield de rookverspreiding actief in de gaten. De brand was om 14.50 uur onder controle. Schade aan omliggende bebouwing is voorkomen.

 

Laurens Niezen Fotografie | LNF

Laurens Niezen Fotografie | LNF


Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF

Gepubliceerd: 28 juni 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×