Maandag 8 juni: controlebericht NL-Alert

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Komende maandag 8 juni is de volgende uitzending. De overheid verzendt het NL-Alert controlebericht normaal gesproken op de eerste maandag in juni en december rond 12.00 uur. Juni 2020 is daarop een uitzondering. Omdat het 1 juni Tweede Pinksterdag was, zendt de overheid het NL-Alert uit op maandag 8 juni.

In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Het controlebericht bevat de volgende tekst:
“NL-Alert 08-06-2020 12:00: CONTROLEBERICHT. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl ### TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Je ontvangt het bericht op je mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS. Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen.

Gepubliceerd: 7 juni 2020 om 11:06 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×