Alternatieve Aalsmeerse Pramenrace

De Stichting Pramenrace in Ere (SPIE) heeft besloten om toch een pramenrace te organiseren. Het wordt wel een alternatieve pramenrace omdat de stichting absoluut niet de boeken in wil gaan dat Aalsmeer als eerste een evenement heeft georganiseerd waarbij de gemeente op de kaart komt als nieuwe brandhaard van Corona. Hoe jammer ook de stichting neemt zijn verantwoordelijkheid.

Het alternatief
De stichting SPIE gaat zaterdag 12 september de gehele dag van Praamontbijt to Finish een uitzending maken op Radio Aalsmeer. Leuk is dus dat je dit jaar geen praam hoeft te hebben om mee te kunnen doen met de Aalsmeerse Pramenrace 2020. Iedereen kan meedoen, oud-deelnemers, pramenrace fans, junior teams. Je moet je alleen even aanmelden.

Het is de bedoeling dat je een team vormt van minimaal 4 personen want de quiz en de opdrachten zijn binnen hetzelfde uur. De vragen gaan over de geschiedenis van de pramenrace en Aalsmeer, de praam en de penta maar ook over het thema USA. Na het snelheid uurtje komen er nog andere categorieën aan bod. De gebruikelijke voorpret van het opbouwen van de praam is dit jaar helaas niet aan de orde maar als alternatief worden er vanaf 15 augustus al opdrachten gegeven waarmee je extra punten kunt verdienen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld foto, film opdrachten. De prijsuitreiking zal zijn op 12 september aan het eind van de dag en het beste team, per categorie gaat naar huis met een beker.

Inschrijven is mogelijke via de site van SPIE. Deelname kost Euro 3,– per team. Wanneer een team uit meer dan 4 personen bestaat, probeer dan 2 teams te vormen. Iedereen die meedoet krijgt een leuk aandenken aan deze unieke Aalsmeerse Pramenrace.

Foto: © Radio Aalsmeer | Esther Gons

Gepubliceerd: 10 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×