Boerenprotest zorgt voor afgesloten wegen

De boerenprotesten in het hele land bereikten vrijdag 10 juli weer onze regio. Voor de tweede keer deze week zijn boeren tegengehouden op de weg bij luchthaven Schiphol. Er werden twee bussen rond 21.30 uur dwars op de rijbaan neergezet op de Loevesteinserandweg vlak voor de Schipholtunnel, die daarmee afgesloten werd. De bussen werden geplaatst om te voorkomen dat de boeren met hun trekkers de tunnel binnenreden. Ook werden bussen geplaatst overdwars op de Rijkerstreek. Schiphol werd daardoor volledig afgesloten.

Vermoedelijk probeerden de boeren via Schiphol Amsterdam te bereiken. De boeren werden door de politie begeleid op hun terugweg via Schiphol-Oost. Daar probeerden de boeren via Schiphol-Rijk Schiphol te bereiken. Daarop werd ook de N201 geblokkeerd.

Op woensdag 8 juli kwam de marechaussee ook al in actie toen de boeren, onderweg naar Amsterdam, langs Schiphol reden.

Foto: VTF | Vivian Tusveld

Gepubliceerd: 11 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×