Column Ernst de Jong: 'het Center Parcs gevoel'

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar denkt momenteel na over zijn toekomst. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 6: ‘Het ‘Center Parcs gevoel’ is als gevolg van Corona  Trending Topic‘.

Herken je het nog? We huurden ‘en masse’ een huisje met een tropisch zwemparadijs voor een weekend met vrienden of familie. We voelden, voor mij om onbegrijpelijke redenen, de noodzaak om meteen na het inchecken een sportlegging aan te trekken en er vooral niet charmant uit te zien. Het was klaarblijkelijk het ultieme gevoel van ‘lekker ontspannen’ of ‘er even lekker uit zijn’.

Na 4 maanden Corona, social-distancing en het nieuwe normaal slaat de schrik om mijn hart. Het is natuurlijk goed dat mensen, om de noodzakelijke beweging te hebben, elke dag een stukje gaan joggen of wandelen. Daarvoor is sportkleding onontbeerlijk. Maar moet ook perse in een sportlegging de supermarkt  of winkelcentrum worden bezocht?

Mensen die nog nooit een fitnessclub van binnen hebben gezien dragen er nu een. Het lubbert en blubbert en ook het bouwvakkersdecolleté is een ‘te’ veel geziene gast wanneer men bijvoorbeeld vooroverbuigt om een pak melk uit het schap van de supermarkt te halen. Echt, je vraagt je af of daar mondkapjes voor gefabriceerd kunnen worden.

Ik was vorige week even in Reims, een traditie die we met een vriendengroep al 30 jaar hebben. Het programma is eenvoudig: een bezoek aan de kathedraal, lunchen in Café du Palais tegenover  Palais de Justice en vervolgens champagne proeven bij diverse kleine en middelgrote champagne-producenten. Heerlijk, ik kan het iedereen aanbevelen.

Ook dit gedeelte van Frankrijk is hard geraakt door het coronavirus. Maar ook daar begint het leven voorzichtig weer normale vormen aan te nemen, zij het veelal met mondkapjes op en natuurlijk op royale afstand van elkaar. Geen handen schudden en ook geen vriendelijke ‘hug’. De Fransen zouden echter de Fransen niet zijn als de lunch buiten de deur een ‘must’ is. Keurig gekleed, de sportlegging even thuis gelaten, genieten van een lichte lunch begeleidt door een coupe de champagne. Het is een feestje om dit tafereel te aanschouwen.

Ik vind dat we deze  zomermaanden de sportlegging, buiten het sporten om, maar aan de wilgen moeten hangen. Of we nu gaan winkelen in bijvoorbeeld de Zijdstraat of lekker gaan eten in een van de gezellige restaurants die Aalsmeer rijk is, laten we afspreken dat we ons best doen om er weer gezellig uit te zien, zodat de herinneringen aan de Trending Topic van de afgelopen maanden snel zal worden vergeten.

Ernst de Jong

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 19 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×