Explosie op boot jachthaven

Maandagmiddag 27 juli heeft er rond 16.00 een explosie plaatsgevonden op een boot bij jachthaven Kempers Watersport aan de Herenweg. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt. In eerste instantie leken de verwondingen mee te vallen, maar uiteindelijk is een slachtoffer toch voor behandeling van brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Wat er precies is ontploft, is nog onduidelijk. Vermoedelijk gaat het om een gasfles. De boot raakte zwaar beschadigd.  de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing.

Afvalverbranding
Ook de Aalsmeerse brandweer werd gealarmeerd en ging op weg met de  blusboot. Uiteindelijk bleek hun inzet niet nodig. Eerder op de dag werden zij ook al gealarmeerd voor een brand waarbij veel rook vrijkwam. Aangekomen op het Bezworen Kerf in De Kwakel bleek het te gaan om een afvalverbranding op een privéterrein.

Foto: Kazerne Aalsmeer

Gepubliceerd: 27 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×