Gebruik trailerhelling mag, maar met regels

De trailerhelling aan de Stommeerweg, ter hoogte van de Zwarteweg, is bedoeld voor hulpdiensten zoals de brandweer en ambulance. Het gebruik door particulieren wordt echter gedoogd. Nu komen we bij de gemeente steeds meer signalen van omwonenden dat het gebruik van de trailerhelling door particulieren leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties en verkeersopstoppingen. Ook worden auto’s met botentrailers op de gekste plekken geparkeerd als de boot eenmaal te water is gelaten. Ook dat leidt tot overlast en gevaarlijke situaties.

Daarom wil het college van burgemeester en wethouders de overlast van het gebruik van de trailerhelling aan banden leggen. Nu is het niet de bedoeling om het voor botenbezitters onmogelijk te maken gebruik te maken van de helling, maar het moet duidelijk zijn dat er bij het gebruik een aantal spelregels gelden.

Spelregels
Zo kan er 1 boot tegelijk het water in. Als er meerdere auto’s met trailers wachten, moet dat gebeuren op een parkeerplaats waar geen overlast ontstaat voor het overige verkeer. Als de boot te water is gelaten dient de auto met de trailer op een parkeerplaats te worden gezet en niet langs de kant van de weg of in de berm te worden achtergelaten. Er moet bovendien nauwgezet rekening worden gehouden met de veiligheid van fietsers en wandelaars die willen passeren. En tot slot dient er onmiddellijk plaats te worden gemaakt voor hulpdiensten.

Van gedogen naar handhaven
Het gebruik van de trailerhelling blijft als het aan het college ligt mogelijk. Maar het niet parkeren op een parkeerterrein, het blokkeren van de doorgang en/of het veroorzaken van gevaarlijke situaties gaat, na een korte periode van waarschuwen, stevig beboet worden. Het gebruik van de trailerhelling is dan dus echt geheel voor eigen risico.

Foto: trailerhelling | © Radio Aalsmeer

Gepubliceerd: 3 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×