Infopunt, Financieel Café en spreekuren weer van start

Inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart zijn weer van harte welkom op het Infopunt, het Financieel Café en de spreekuren op de Hadleystraat. Professionals helpen u kosteloos en vrijblijvend met uw vragen en geven advies.

Infopunt
Vanaf donderdag 9 juli a.s. is het Infopunt weer open voor de bewoners van Aalsmeer en Kudelstaart; elke donderdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur in de Bibliotheek Aalsmeer, de hele vakantieperiode door.
Bij het Infopunt in Aalsmeer kunt u terecht voor vragen en advies op het gebied van welzijn. U kunt informatie en advies krijgen over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of hulp van een vrijwilliger, taal, activiteiten in de wijk, bewonersinitiatieven en uw ideeën voor de wijk, voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en inkomen en over ondersteuning van mantelzorgers. Ook bent u van harte welkom voor alleen een praatje, een kopje koffie of het gebruik van het internet. Het Pools Spreekuur wordt in september hervat.

Financieel Café
Elke donderdag kunt u met uw vragen op het gebied van financiën, budgettering en administratie weer terecht bij het Financieel Café in de Bibliotheek Aalsmeer van 15.30 tot 17.30 uur.
Het Financieel Café kan u bijvoorbeeld helpen met het aanvragen van een WW- of bijstandsuitkering, als u zorgen heeft omdat u uw vaste lasten niet kunt betalen, als u hulp nodig heeft met het maken van betalingsregelingen of als u uw post niet meer open durft te maken omdat u het overzicht kwijt bent.

Spreekuur Maatschappelijk Werk
Vanaf 13 juli a.s. wordt het inloopspreekuur maatschappelijk werk van Participe Amstelland op de Hadleystraat 55 hervat in de oneven weken. Soms loopt het leven niet op rolletjes en kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken. Op die momenten kunt u terecht bij het maatschappelijk werk voor praktisch advies, informatie over voorzieningen en ondersteuning bij problemen in het dagelijks leven. U bent van harte welkom van 08:30 tot 09:30 uur.

Juridisch spreekuur
Het Juridisch Spreekuur is ook hervat. We werken wel op afspraak: u kunt zich aanmelden via team.aalsmeer@participe.nu. We vragen u op tijd en met maximaal 2 personen te komen. Het Juridisch Spreekuur is op maandag in de even weken van 8.45 tot 9.30 uur op Hadleystraat 55.
Bij het juridisch spreekuur kunt u terecht met vragen over bijvoorbeeld contracten, scheiden, wet- en regelgeving. Een roulerende poule van advocaten geeft advies, kijkt of u een zaak heeft of verwijst u naar een expert die u kan helpen.

Gepubliceerd: 6 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×