Jos van Beest & Friends in de Oude Veiling

Het Flower Art Museum heeft laten zien dat het – heel voorzichtig – weer kan. Live muziek in tijden van Corona. Na een spectaculair optreden van Hein ‘Little Boogie Boy’ Meijer in het Flower Art Museum, komen er nog twee fantastische Zomerconcerten: Jos van Beest Kwartet in de Oude Veiling en NinaLynn op de Historische Tuin.

Trio wordt een kwartet
Jos van Beest stelde voor met zijn trio te komen – geïnspireerd door het meest swingende trio uit de muziekgeschiedenis: pianist Oscar Peterson met gitarist Herb Ellis en bassist Ray Brown. Dat zouden dus in de Oude Veiling worden: Jos van Beest, die hier als grote inspirator voor het eerst aan de vleugel(!) te horen is, Vincent Koning, al meer dan twintig jaar een grootheid op gitaar, en ‘jazzmaster’ Hans Mantel op de contrabas (‘Ik wil muziek maken die niets of niemand uitsluit’). Aan dit trio is heel terecht Ben Schröder toegevoegd – de drummer die met zijn ogen dicht, scherp luisterend de musici tot grote hoogte weet aan te vuren. Dus wordt het trio een kwartet… En wie anders dan de doorleefde saxofonist Rinus Groeneveld past perfect in deze combinatie? Rinus heeft zich in zijn lange carrière ontwikkeld tot ongetwijfeld de meest expressieve (en beste…) saxofonist van Nederland, dat hebben wij vorig jaar op de Nieuwe Meer kunnen constateren.

Zo wordt ook het tweede Zomerconcert er een om nooit te vergeten. In de Grote Zaal van de Oude Veiling zijn in deze anderhalve-metertijd maar weinig plaatsen beschikbaar. Maar er zijn nog een paar kaarten te koop.

Kaartverkoop
Kaarten voor de zomerconcerten kosten € 20 p.p. Per concert zijn maximaal 30 kaarten beschikbaar. Het optreden begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) en duren vijf kwartier tot anderhalf uur. Er is geen pauze, wel is het mogelijk voor of na het concert een drankje te bestellen. Kaarten bestellen kan via www.skca.nl onder Ticketshop.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 26 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×