Jan Dörsch vertelt over Nederlands Indië

Op 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat de Japanners hebben gecapituleerd. Daarom staat de gehele maand augustus in het teken van Nederlands Indië. De oorlog in Zuidoost Azië wordt wel ‘De Vergeten Oorlog’ genoemd. CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 wil een bijdrage leveren aan het in stand houden van de herinnering aan wat er in Nederlands Indië is voorgevallen. Er zullen meerdere activiteiten in augustus worden georganiseerd, waaronder een expositie over Nederlands Indië.

Lezing Jan Dörsch
De eerste activiteit is een lezing door Jan Dörsch over zijn herinnering aan Nederlands Indië. Jan is in 1939 geboren in Semarang. Hij heeft zijn gehele leven informatie verzameld over het leven in het kamp en daarna. Hij vertelt daar graag en boeiend over. Als gevolg van de corona-beperkingen kan CRASH slechts een beperkt aantal toehoorders toelaten. Daarom zal Jan zijn verhaal op 8 augustus 2 keer vertellen: om 11.00 uur en  om 13.00 uur. Bezoekers van het museum en een van de lezingen dienen zich opgeven via www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren.

De toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum. De toegang bedraagt €6,- voor volwassenen en €3,- voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een consumptiemuntje gratis. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Foto: CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum | eigen foto

Gepubliceerd: 26 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×