Politie lost waarschuwingsschot na achtervolging

De verdachte die eerder op maandagavond nog aan de politie wist te ontkomen in Aalsmeer, is na een waarschuwingsschot rond 23.00 uur alsnog gearresteerd. De persoon crashte rond 22.00 uur op de kruising tussen de Stommeerkade en de Aalsmeerderweg toen hij door agenten achtervolgd werd. Hij wist na de crash te ontkomen en de politie startte een klopjacht om hem alsnog in de boeien te slaan.

Waarschuwingsschot
Met meerdere politie eenheden, een helikopter en meerdere hondengeleiders werd naar de verdachte gezocht. Onder andere het gebied rond de Sportlaan en de Wilgenlaan werd door agenten met en zware vesten uitgekamd.  Uiteindelijk bleek die zoektocht succesvol: de verdachte werd aangehouden in de Geraniumstraat. Volgens omstanders is hij hierbij door een politiehond gebeten. Voorafgaand aan de aanhouding werd door de politie een waarschuwingsschot gelost in de Ophelialaan.

De politie laat weten dat het ging om een man die zijn zoon bij de moeder in Aalsmeer zou hebben weggenomen en daarbij ook een wapen hebben getoond.

De hele zoektocht en de aanhouding trokken veel bekijks van bewoners uit de wijk.

Foto: VTF | Vivian Tusveld

Gepubliceerd: 6 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×