Burgemeester: "Let goed op elkaar tijdens de warme dagen"

“Het is belangrijk goed op jezelf en elkaar te letten tijdens de warme periode waar we nu in zitten”, zegt burgemeester Gido Oude Kotte.
Hitte heeft een sterke invloed op het welbevinden van iedereen en in het bijzonder van kwetsbare mensen. De gemeente en hulporganisaties maken zich in deze coronatijd vooral zorgen om ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en dak- en thuislozen. Zij lopen meer risico bij hitte. Drink voldoende, zorg voor elkaar, volg de richtlijnen van het Nationaal Hitteplan en neem tijdig contact op met de hulpdiensten als er problemen zijn.

Langdurig aanhoudende hitte kan leiden tot klachten van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Mensen kunnen huidproblemen krijgen zoals jeuk en uitslag met blaasjes. Tenslotte is bij aanhoudende hitte uitdroging en oververhitting een risico. In het ergste geval kunnen mensen hieraan overlijden. Symptomen van uitdroging en oververhitting zijn misselijkheid, spierkrampen, uitputting, flauwvallen en bewusteloosheid.

Kinderen zijn kwetsbaar voor hitte omdat ze niet altijd zelf in staat zijn om maatregelen te nemen om oververhitting te voorkomen. Het risico tijdens hitte voor jonge kinderen wordt vooral bepaald door het gedrag van verzorgers.

Gepubliceerd: 12 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×