Drie corona-meldingen minder in Aalsmeer

De laatste update van het RIVM inzake het coronavirus laat zien dat terwijl landelijk het aantal besmettingen fors toeneemt, er in Aalsmeer 3 corona-meldingen minder zijn t.o.v. vorige week. Het aantal besmettingen daalde van 7 naar 4. Het RIVM geeft iedere dinsdag een update over het aantal COVID-19-patiënten per gemeente. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overleden patiënten wordt gemeld: die staan in Aalsmeer al sinds 13 mei op nul. Dit geeft echter geen zekerheid voor de toekomst.

Regio
Ook in Uithoorn daalde het aantal besmettingen licht. Deze week 9 meldingen. In Amstelveen en Haarlemmermeer steeg het aantal: Amstelveen van 53 naar 54 en  Haarlemmermeer van 55 naar 59 COVID-19 patiënten. In Amstelveen was er sprake van één nieuwe ziekenhuisopname en in de Haarlemmermeer viel er één overleden patiënt te melden.

Regionale verschillen
Het RIVM meldt dat landelijk trend qua vastgestelde besmettingen vooralsnog niet toeneemt. Er werden 4.013 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dit aantal nieuwe vastgestelde besmettingen is ongeveer gelijk als vorige week. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens is gestegen.
Er zijn grote regionale verschillen in het aantal meldingen. De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen komt uit de provincie Zuid-Holland. Daarna komen de meeste meldingen uit de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant.

Regio Amsterdam
Het percentage positieve testen in de GGD teststraten is deze week gelijk aan vorige week: 3,5% (was 3,6%). In de regio Amsterdam, waar Aalsmeer ook onder valt, blijven het aantal besmettingen fors oplopen.
Er zijn in de afgelopen week 50 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 12 meer meer dan vorige week. Zestien patiënten kwamen afgelopen week te overlijden, zeven meer dan vorige week.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat mensen zich aan de maatregelen houden. Afstand houden en bij klachten thuisblijven en testen. Handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes. 

Gemeente Meldingen
29/7-11/8
Meldingen
5/8-18/8
Zkh opn.
29/7-11/8
Zkh opn.
5/8-18/8
Overleden
29/7-11/8
Overleden
5/8-18/8
Aalsmeer 7 4 0 0 0 0
Amstelveen 53 54 0 1 0 0
Haarlemmermeer 55 59 1 0 1 1
Uithoorn 10 9 0 0 0 0

Gepubliceerd: 18 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×