Flower Art Museum brengt de nachtelijke flora onder het daglicht

Vanaf donderdag 20 augustus toont het Flower Art Museum het werk van de Rotterdamse videokunstenaar Elsbeth van Noppen. Verschillende korte films, waarin het nachtleven van flora in beeld wordt gebracht zijn er te zien orde de titel Nocturnal Garden. De filmmaker verkent de intieme relatie tussen de nacht, de mens en de natuur. Zo maakt zij de toeschouwer deelgenoot van het verborgen nachtleven van bloemen en planten.

Tijdens de tentoonstelling zal onder ander de film ‘A Midsummernight’s Dream’ te zien zijn die gedurende  de afgelopen Corona-lockdown zijn genomen. In deze periode toen de museale tuinen voor het publiek gesloten waren kreeg Elsbeth Van Noppen exclusief toegang tot de oudste botanische tuin van Nederland. Diep in de nacht struinde de filmmaker tussen de flora en fauna  en warden planten en bloemen op originele manier vastgelegd. Tevens wordt de bezoeker deelgenoot gemaakt van de nachtelijke bloei van de Zuid Mexicaanse cactus Hylocereus Undatus oftewel “Princess of the Night”.  Deze plant bloeit slechts één nacht per jaar en zodra de eerste ochtendstralen weer tevoorschijn komen verwelkt de bloem alweer.

Videokunstenaar Elsbeth van Noppen studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij is tevens actief als VJ, documentairemaker en filmdocent.

Het Flower Art Museum is elke donderdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Nocturnal Garden is te zien t/m zondag 4 oktober. Naast de films zijn o.a. de tentoonstelling Bomen in Beeld, de Tropische-ruimte en de daktuin te bekijken. Meer info: www.flowerartmuseum.nl.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 18 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×