Enorme silo's op transport door Ringvaart

Vrijdagmiddag 31 juli viel er weer een heel bijzonder transport te water te bewonderen op de Ringvaart. Twee sleepboten bewogen een groot ponton voort met daarop 5 reusachtige silo’s van elk 23 meter hoog. Natuurlijk moesten daarbij diverse bruggen gepasseerd worden, zo ook de Aalsmeerderbrug in Aalsmeer. Voor weggebruikers die voor de open brug moesten wachten, was dit een bijzonder gezicht. Ook de vele pleziervaartuigjes die vanwege het mooie weer op het water waren, hadden mooi zicht op dit bijzondere schouwspel. Menig mobiel werd dan ook tevoorschijn gehaald om dit transport vast te leggen

Meer transporten
Mocht u dit tafereel gemist hebben dan heeft u nog meerdere kansen dit gade te slaan. Dit was namelijk niet het eerste en ook niet het laatste transport. Drie weken geleden passeerde het eerste transport vanuit het Noord-Hollandse ’t Zand vlakbij Schagen. De bestemming is de haven van Antwerpen. De silo’s worden in België gebruikt om plantaardige olie in op te slaan. Er zullen nog 14 van deze transporten gaan plaatsvinden om in totaal 70 silo’s naar onze Zuiderburen te vervoeren.

Foto: © Radio Aalsmeer | Elbert Huijts

Gepubliceerd: 1 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×