Expositie 'De Vergeten Oorlog over Nederlands-Indië'

Op 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat de Japanners hebben gecapituleerd. Daarom staat de gehele maand augustus in het teken van Nederlands Indië. De oorlog in Zuidoost-Azië wordt wel ‘De Vergeten Oorlog’ genoemd. CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 wil een bijdrage leveren aan het in stand houden van de herinnering aan wat er in Nederlands Indië is voorgevallen. Daarom heeft heeft het museum een tijdelijke expositie ‘De Vergeten Oorlog’ ingericht. Deze wordt op 15 augustus om 13.00 uur geopend door de wethouder van de Gemeente Haarlemmermeer Marja Ruigrok samen met Dieter van der Schilden, voorzitter van een veteranenvereniging in Alphen aan den Rijn.

De expositie
U maakt in een diorama kennis met de uniformen die de KNIL- en andere militairen droegen en hun uitrusting en wapens. Er is ook een Indische woonkamer ingericht om een indruk te geven van de leefwijze van de Indische Nederlanders. Ook is er een maquette te zien van een Indisch woonhuis. De inrichting daarvan is perfect tot in detail. In vitrines ziet u o.a. gebruiksvoorwerpen en artikelen uit Nederlands-Indië.

Reserveren
Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen verzoeken wij bezoekers 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers van het museum en de opening moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren.
Deze opening is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum. Toegang tot de opening is gratis voor bezoekers aan het museum. De toegang bedraagt € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het museum is op zaterdag en de tweede zondag van de maand geopend van 11.00 tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug.

Foto: CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum | eigen foto

Gepubliceerd: 3 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×