Gevelgedicht "HARMONIE" onthult in Parklaan

Donderdag 3 september werd er op de blauwe gevel van de Parklaan aan het Seringenpark een gevelgedicht gepresenteerd. Vanuit het Eigen Haard Fonds wordt elk jaar een bedrag beschikbaar gesteld voor ideeën die bijdragen aan de kwaliteit en het uiterlijk van gebouwen van Eigen Haard en de directe omgeving.

Twee jaar geleden is een prachtig samenwerkingsverband ontstaan tussen de Bewonerscommissie en wijkraad Stommeer en Kunst en Cultuur Aalsmeer. Zij stelden voor om een gevelgedicht hier op te hangen. Op de blauwe gevel van de Parklaan komt het gedicht HARMONIE van Aalsmeerse dichter John Tesselaar te hangen. Het is voorzien van verlichting, zodat het altijd te lezen zal zijn.

Select gezelschap
Vanwege de coronamaatregelen was er bij de onthulling slechts een select gezelschap van genodigden aanwezig. Vooral vanuit de organisaties die betrokken waren bij de realisatie van dit gevelgedicht. Bij de aanwezigen o.a. ook wethouder Wilma Alink-Scheltema en dorpsdichter Jan Daalman.
Dichter John Tesselaar droeg zelf het gedicht voor, waarna er een feestelijk borreltje op 1,5 m afstand was.
Aalsmeer heeft er weer een poëtische aanblik bij.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 3 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×