Jaapie het Schaapie gaat op stap

Kudelstaart – Als politieagent maak je soms bijzondere dingen mee. Soms hele heftige dingen, maar soms ook hele ontroerende of grappige. Leuk als deze dan gedeeld worden met het publiek. Dat deed ook de politie Aalsmeer/Uithoorn op Facebook. Een verhaal dat we u niet willen onthouden.

Stel je voor, je woont in Leimuiden en je bent toch eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar hoe de wereld er buiten de grenzen van jouw weiland uit ziet. Dan besluit je dat gewoon te ondervinden en via een zelfgemaakte uitgang van je weiland stap je zo de wijde wereld in.
Onderweg naar Kudelstaart val je toch een beetje op, omdat je de verkeersregels nooit hebt meegekregen. Zo denk je dat het best kan om via een 80 kilometer weg de wereld te ontdekken.

Gelukkig waren er oplettende mensen die de politie hebben gebeld en achter de ontdekkingsreiziger in jou zijn aangefietst. Dezelfde lieve mensen hebben van een legging een tuigje gemaakt, zodat jij bij hen kon worden gehouden.
Toen wij ter plaatse kwamen was je rustig maar wel erg onder de indruk van wat er allemaal gebeurd was. Een bakje water van de tennisvereniging heb je daarom niet eens aangeraakt.

Via de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben wij met jouw oornummer, je eigenaar weten te achterhalen. Wij hebben hem gebeld en die kwam jou snel halen met een trailer.
Voor ons ben je omgedoopt tot Jaapie het Schaapie.
Lieve Jaapie, sorry dat wij jouw ontdekkingstocht hebben onderbroken maar het is echt beter om op jouw eigen vertrouwde en veilige grasveld te blijven staan.

Op ontdekkingstocht. Stel je voor, je woont in Leimuiden en je bent toch eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar hoe de…

Geplaatst door Politie Aalsmeer Uithoorn op Zaterdag 19 september 2020

Foto: Politie Aalsmeer-Uithoorn

Gepubliceerd: 19 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×