Werkzaamheden Van Cleeffkade uitgesteld

Aalsmeer – De werkzaamheden aan het kruispunt van de Burgemeester Kasteleinweg met de Van Cleeffkade en de Oosteinderweg in Aalsmeer zijn uitgesteld. De werkzaamheden zouden 14 september starten. De wegen en het kruispunt blijven dus gewoon open.

Wethouder Robert van Rijn (gemeente Aalsmeer): “Het is een tegenvaller dat de werkzaamheden aan de rotonde aan de Van Cleeffkade vertraging oplopen. Dura Vermeer is hard bezig om hiervoor een goede oplossing te vinden. Bij dit soort grote projecten is er altijd een kans op tegenslag, al hoopte ik dat dit niet zou gebeuren. Ik ben volop in overleg met de provincie Noord-Holland en aannemer Dura Vermeer om ervoor te zorgen dat het werk aan de Van Cleeffkade zo snel mogelijk van start kan gaan en we zo min mogelijk vertraging oplopen.”

Doel van het werk is om het kruispunt van de Burgemeester Kasteleinweg met de Van Cleeffkade en Oosteinderweg om te bouwen naar een rotonde met een busbaan die rechtdoor over de rotonde rijdt.

Het project HOVASZ
De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Máximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Gepubliceerd: 16 september 2020 om 18:08 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×