Lezing over vliegparken in West Nederland in CRASH

Aalsmeerderbrug – Toen de Duitsers in mei 1940 Nederland binnenvielen, stonden de 125 operationele vliegtuigen van de Luchtvaart Afdeling LVA verspreid over acht vliegparken. Daarnaast beschikte de Marineluchtvaartdienst over eigen steunpunten en was de opleiding op enkele andere vliegparken geconcentreerd. Er waren ook nog enkele hulpvliegparken, die in de vijf oorlogsdagen soms nog een rol hebben gespeeld. Waar waren al deze vliegparken? Wat speelde zich daar af en wat herinnert nu nog aan die vliegparken? Kan je er vandaag de dag nog wat van terug vinden?

Peter de Raaf houdt deze lezing op zaterdag 17 oktober twee keer, de eerste om 11:00 uur en de tweede om 13:00 uur. Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen verzoeken wij bezoekers 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website van het museum.

Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum. Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum. Het museum is op zaterdag en tweede zondag van de maand geopend van 11.00 tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

Foto: CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum | eigen foto

Gepubliceerd: 5 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×