Trajectcontrole N201 gaat op 2 november aan

Aalsmeer – Al geruime tijd staan er borden langs de N201 dat de Trajectcontrole zich in een testfase bevinden. De test is blijkbaar geslaagd, want vanaf maandag 2 november zullen de snelheidsmetingen van start gaan. Overtredingen van de geldende maximumsnelheid die op het traject tussen de Legmeerdijk en de Zijdelweg zullen automatisch naar het CJI worden gestuurd. Een boete volgt dan vanzelf.

Op dit traject geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De controle wordt uitgevoerd in beide richtingen. Regelmatig wordt er harder van 80 kilometer per uur gereden, waardoor het risico op ongevallen hoger is. De trajectcontrole moet de N201 veiliger maken.

Bij een trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid tussen meerdere meetpunten gemeten en bestrijkt daardoor een groter gebied. Het systeem zal dag en nacht controleren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Gepubliceerd: 26 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×