GGD ziet risico's in commerciële Sneltest Straten

Aalsmeer – Eerder berichtten wij over het openen van een COVID Sneltest Straat van de firma Lead Healthcare aan de Witteweg in Aalsmeer. Zie: COVID Sneltest Straat aan Witteweg Aalsmeer. Uiteraard hebben wij de GGD Amsterdam-Amstelland om een reactie gevraagd op dit nieuws.

“Wij waren nog niet bekend met dit initiatief”, aldus Joke Janse, woordvoerder van de GGD Amsterdam-Amstelland. “In zijn algemeenheid geldt dat de GGD geen toezichthouder is, dat is de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGZ).”

De GGD ziet toch wel enige risico’s in dit particuliere initiatief: “De GGD onderschrijft de oproep van de IGZ om goed te kijken of je een gevalideerde test krijgt. Vanuit onze rol binnen de publieke gezondheid, zien wij grote risico’s wanneer mensen een vals gevoel van veiligheid krijgen omdat ze denken dat ze niet besmet zijn, terwijl ze dat wel zouden kunnen zijn.” De GGD noemt haar eigen tests betrouwbaar en gratis.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 26 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×