Vaker groen licht om veilig te reizen

Aalsmeer – Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het advies om zo min mogelijk te reizen en drukke plekken te vermijden. Ook in het verkeer. Daarom heeft de provincie Noord-Holland maatregelen genomen om op drukke kruispunten het verkeerslicht voor fietsers en voetgangers vaker en langer op groen te zetten. De maatregelen blijken effectief. De gemiddelde wachttijd en daarmee het aantal wachtende fietsers voor het verkeerslicht is afgenomen. En zo is 1,5 meter afstand houden beter mogelijk.

Maatregelen per regio
De provincie Noord-Holland heeft op diverse drukke kruispunten maatregelen genomen voor voetgangers en fietsers. In de regio Amstelland Meerlanden zijn op de drukke kruispunten van de N196, N231 en N232 aanpassingen gedaan voor voetgangers en fietsers. Het kan zijn dat door deze aanpassingen het autoverkeer en openbaar vervoer op deze locaties wat langer staat te wachten voor het verkeerslicht.

Jeroen Olthof, gedeputeerde Bereikbaarheid en Mobiliteit: “We proberen de groentijd voor fietsers en voetgangers zo optimaal mogelijk in te stellen zodat zij veilig kunnen reizen. Toch kan dat niet onbeperkt, omdat het overige verkeer in de regio dan opstroopt. Het is daarom raadzaam om goed voorbereid op reis te gaan. Het coronadashboard helpt daarbij.”

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 28 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×