Aardbeienbrug beschadigd bij werkzaamheden

Aalsmeer – Woensdagnacht 11 november zijn er door aannemer van Steenwijk werkzaamheden uitgevoerd aan de Aardbeienbrug. Bij het vervangen van de dekplanken van composiet naar hout is een calamiteit opgetreden.  

Bij het losmaken van de val (het horizontale deel boven de hamei) van het brugdek is de val losgeschoten. Gelukkig is er alleen materiële schade opgetreden. De dekplanken zijn wel vervangen en de brug is weer toegankelijk voor verkeer.

Er wordt nu onderzocht of de val ter plaatse gerepareerd kan worden. Als dit niet het geval is wordt de val verwijderd en bij de aannemer gerepareerd en later terug geplaatst. Ook is het nog mogelijk dat de val vervangen moet worden. Het nadere onderzoek zal dit uitwijzen.

Gepubliceerd: 11 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×