'Intermezzo' met Ravel en Saint-Saëns

‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken programmamakers Sem van Hest en Cor Knol om de beurt de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers van klassieke muziek.

‘Intermezzo’ staat 9 november in het teken van Franse componisten met als leidende figuren in deze twee uur Maurice Ravel en Camille Saint-Saëns. De laatste introduceerde Duitse componisten in de Franse muziekwereld, maar nadat deze Duitse invloeden steeds succesvoller werden, wendde hij zich er vanaf en ontplooide hij een sterk Frans nationalistisch muziekgevoel.

Ravel geldt enkele decennia later met componeren geldt als de belangrijkste impressionistische componist en initiator van het expressionisme in de muziek.

“Intermezzo” wordt iedere maandag van 21.00 – 23.00 uur uitgezonden. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist

Gepubliceerd: 6 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×