Explosie en brand in Poolse supermarkt

Aalsmeer – De Ophelialaan is dinsdagnacht 8 december rond 3.00 uur opgeschrikt door een harde explosie in de Poolse supermarkt Biedronka Supermarket, waarna een grote brand ontstond. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen.

Laurens Niezen Fotografie (LNF) | Laurens

Volgens getuigen zouden er na de eerste klap meerdere kleinere knallen gehoord zijn. Vier woningen boven de winkel zijn door de brandweer ontruimd. Eén woning is dusdanig beschadigd dat het onbewoonbaar is geworden. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, wel heeft een kat de brand niet overleefd. Het winkelpand is volledig uitgebrand en ook van een auto die voor de winkel geparkeerd stond is niet veel meer over. Naast de EOD doet de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Opvallend is dat vannacht in het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther een filiaal van dezelfde winkelketen vernield werd door een explosie en brand. Daar moesten twintig mensen geëvacueerd worden.

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF (Laurens)

Gepubliceerd: 8 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×