Vliegtuig ontruimd na bommelding

Schiphol – Woensdagmiddag 9 december heeft de marechaussee op Schiphol onderzoek gedaan in een vliegtuig. Alle passagiers moesten het vliegtuig verlaten. Ook een deel van de D-pier werd ontruimd. Aanleiding was mogelijk een bommelding waardoor het vliegtuig ontruimd moest worden. Later die middag heeft de politie een man aangehouden in Haarlem.

Vivian Tusveld Fotografie (VTF)

De Marechaussee stond op verschillende plaatsen op de luchthaven opgesteld. Rond het betreffende toestel verzamelden zich diverse hulpdiensten waaronder de brandweer. Ook waren ambulances en de traumahelikopter opgeroepen. Omstreeks 19.30 uur was het onderzoek afgerond en waren er geen bijzonderheden aangetroffen.

De hulpdiensten kondigden GRIP 2 af, hetgeen betekent dat hulpdiensten gecoördineerd moeten samenwerken en dat het incident invloed kan hebben voor de directe omgeving. Luchthaven Schiphol meldde dat er geen gevolgen waren voor het overige vliegverkeer, alleen enkele gatewijzigingen.

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF

Gepubliceerd: 9 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×