Jaarwisseling in de regio 'beheersbaar' verlopen

Regio – De jaarwisseling in de regio Amsterdam-Amstelland is beheersbaar verlopen. Er zijn minder aanhoudingen verricht door de politie dan in voorgaande jaren. De brandweer en de ambulancediensten rukten minder vaak uit voor spoedeisende ritten. Ook zijn de hulpdiensten dit jaar minder gehinderd in hun werkzaamheden en zijn er geen gewonden bij hulpverleners gevallen. Het beeld  op basis van de voorlopige rapportages van de diverse veiligheidsdiensten is dat er sprake was van het afsteken van (zwaar) vuurwerk.

ME in Uithoorn
Door de coronacrisis staat de zorg onder grote druk. Het vuurwerkverbod is ingesteld om de zorg te ontlasten. Dat is gedeeltelijk gelukt, met twee vuurwerk gerelateerde gewonden. Wat uitzonderlijk laag is. Daarnaast zijn er enkele ambulanceritten geweest in verband met alcohol gebruik. De politie heeft minder aanhoudingen verricht dan vorig jaar. Bij enkele ordeverstoringen is opgetreden, zo is in Uithoorn de ME ingezet. Daar zorgde een groep jongeren voor onrust. De zware ongeregeldheden van vorig jaar hebben zich niet herhaald. De politie heeft daarnaast in de regio meerdere illegale feesten beëindigd. De brandweer heeft in de hele regio Amsterdam-Amstelland veel containerbranden geblust gedurende de nieuwjaarsnacht.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 1 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×