Wellantcollege wordt na fusie Yuverta

Aalsmeer – Wellantcollege is een bekende naam in Aalsmeer. Met twee vmbo- en een mbo-vestiging, is dit het enige ‘hogere’ onderwijs in Aalsmeer. Echter Wellantcollege is groter dan deze drie vestigingen, maar blijkbaar nog niet groot genoeg, want het groene college gaat fuseren met Citaverde en Helicon. Met ingang van schooljaar 2021-2022 gaan zij samen verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo en mbo. Vandaag maakten de scholen bekend verder te gaan onder de naam Yuverta.

Door deze fusie kunnen de scholen zich beter richten op een blauw-groene toekomst. “Samen zijn we dé experts in onderwijs over lucht en water en de groene leefomgeving”, zegt Titia Bredée, voorzitter college van bestuur van Helicon. “We hebben onze blauw-groene sporen verdiend en we hebben een antwoord op de vraagstukken voor de toekomst, zowel in de groene regio’s als in de grootstedelijke omgeving.’’

Thuis in de toekomst
De drie scholen hebben in totaal 53 locaties, 2100 onderwijsprofessionals en 21.000 leerlingen en studenten, waarvan 12.000 vmbo leerlingen, 8.800 mbo studenten en 8.500 cursisten. ‘’Door samen verder te gaan, bundelen we krachten en kennis. Daarmee kunnen we onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo – ook in de toekomst – ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. Dat betekent dat onze scholen kleinschalig blijven en onze docenten ‘gewoon’ onze leerlingen en studenten allemaal bij hun naam kunnen blijven noemen’’, aldus Bredée.

Gepubliceerd: 20 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×