‘Leescadeau’ voor ouderen in coronatijd

Aalsmeer – Om ouderen in Aalsmeer en Kudelstaart een hart onder de riem te steken is er een speciale editie van ‘A&K Thuis’ gemaakt. Een magazine met grote letters, op groot formaat en met herkenbare verhalen om zo de aandacht even op positieve dingen te richten. Door met diverse partijen, waaronder gemeente Aalsmeer, Vrienden van Zorgcentrum Aelsmeer en Participe, de handen ineen te slaan is het gelukt dit te realiseren. Het eerste exemplaar werd dinsdag 19 januari aan wethouder Wilma Alink overhandigd.

Initiatiefneemster en eindredacteur Mandy van der Zwaard: “Januari en februari worden vaak als lang en somber ervaren. Helemaal nu de lockdown weer verlengd is. We zijn ontzettend blij dat we met A&K Thuis een steentje kunnen bijdragen aan het lichter maken van deze periode.”

Papieren editie
A&K Thuis is een digitaal magazine dat twee keer per maand verschijnt. In het magazine van en voor Aalsmeer en Kudelstaart staan columns, achtergrondverhalen maar ook persoonlijke interviews. Het wordt aangevuld met artikelen van onder anderen kunstenaars, muzikanten en fotografen. Allemaal hebben zijn hun thuis in Aalsmeer of Kudelstaart. Zo vindt u in deze editie een openhartig interview met voormalig burgemeester Joost Hoffscholte en komen de zusters Tineke en Guus van den Beukel aan bod; zij vertellen over Van den Beukel’s Bakkerij.

Verspreiding door vrijwilligers
Het magazine kwam mede tot stand dankzij het budget buurtinitiatieven via buurtverbinder Helma Keesom. Door de enorme inzet van vele vrijwilligers die zich aangemeld hebben bij Participe kan het magazine worden rondgebracht. Eind van de week kan naar verwachting begonnen worden met de bezorging. Wilt u ook een exemplaar ontvangen? Vul het formulier in op www.aenkthuis.nl maar wacht niet te lang, want op is op.

Foto: Mandy van der Zwaard

Gepubliceerd: 21 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×