Grote run op Smartwoningen

Aalsmeer – Op 6 januari jl. is de verkoop gestart van 24 Timpaan Smartwoningen op het voormalige VVA-terrein langs de Zwarteweg. De inschrijving liep tot 18 januari. Van de bijna 1.900 geïnteresseerden die zich hebben gemeld, hebben bijna 700 mensen zich definitief ingeschreven. Omdat inwoners van Aalsmeer voorrang kregen zijn alle woningen toegewezen aan Aalsmeerders.

Wethouder Robert van Rijn: “Aalsmeer is een gemeente waar mensen graag wonen en blijven wonen. Uitgangspunt van het college is dat er betaalbare woonruimte voor iedereen is. Er wonen relatief veel jonge mensen in Aalsmeer die graag in Aalsmeer willen blijven wonen. Hierbij zoeken wij ook naar creatieve, nieuwe woonvormen op nieuwe locaties en in bestaande panden. Ik ben erg blij dat we op het VVA-terrein ruimte hebben gevonden voor de starters op de woningmarkt. Naast de 24 smartwoningen worden hier ook nog sociale huurwoningen van Eigen Haard gebouwd.”

Van de inschrijvers kwam bijna 40% uit de Gemeente Aalsmeer. Het feit dat er zoveel inschrijvingen zijn binnengekomen toont eens te meer aan dat de woningbehoefte enorm is in dit segment. Deze week horen de inschrijvers op zij bij de gelukkige toekomstige bewoners horen.

Gepubliceerd: 21 januari 2021 om 21:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×