Hulp en zorg in coronatijd

Aalsmeer – Corona eist zijn tol. Niet alleen voor mensen die getroffen zijn door COVID-19, maar ook voor mensen die het zwaar hebben door de maatregelen die het virus met zich meebrengt. Veel mensen missen de sociale contacten en de mogelijkheden om die op te zoeken. Anderen komen in financiële problemen, door teruglopende of gestopte inkomsten. En zo zijn er meer situaties die mogelijk kunnen leiden tot psychische problemen.

Natuurlijk kunnen inwoners altijd terecht bij hun huisarts, maar ook organisaties zoals Participe, Aalsmeervoorelkaar, Mantelzorg & Meer en Buurtwerk staan klaar voor mensen die hebben te lijden onder spanningen, problemen of eenzaamheid.

Om dit te benadrukken publiceert de gemeente deze week een advertentie met contactgegevens van lokale organisaties, maar ook landelijke hulplijnen die voor iedereen toegankelijk zijn. Wethouder Zorg Wilma Alink wil op deze manier nogmaals aandacht vragen voor de mogelijkheden die de gemeente biedt om mensen uit Aalsmeer en Kudelstaart te
helpen: “Het is geen makkelijk onderwerp, maar het erkennen en uitspreken dat je je depressief of eenzaam voelt lucht op. En ook als u andere problemen heeft, is er hulp. In Aalsmeer staat niemand er alleen voor. En als u niet weet waar u moet beginnen: neem dan contact op met het Sociaal Loket van de gemeente. Zij weten de weg in Aalsmeer.”

Wandelingetjes
Samenwerkingspartner Participe is een van de partijen die klaarstaan voor onze inwoners. Zij zijn nu een initiatief gestart om mensen met elkaar te laten wandelen. Vanaf 16 februari liggen er gratis uitnodigingen voor een wandeling in diverse supermarkten en de bibliotheek.

Iedereen kan helpen
Kent u mensen die zich eenzaam of depressief voelen of iemand bij wie u dit vermoedt? Ook u kunt helpen. Door iemand te helpen om hulp te zoeken of om te beginnen gewoon door contact te zoeken met diegene. Wethouder Alink: “Als je vermoedt dat iemand het moeilijk heeft, kun je al helpen door oprechte interesse te tonen en bijvoorbeeld vragen te stellen zoals: hoe gaat het met je? Of: is er iets waar je mee zit en kan ik iets voor je doen of betekenen? Een klein gebaar kan een groot verschil maken.” Op onder andere de website van de Depressie vereniging is een betrouwbare test te vinden die u of uw naaste kunnen helpen bij het herkennen van de symptomen van depressie.

Meer informatie
Heeft u hulp nodig of maakt u zich zorgen om iemand? Neem contact op met ons Sociaal Loket (0297-38 75 75) of een van de partners van de gemeente. Diverse landelijke hulplijnen zijn daarnaast 24 uur per dag bereikbaar:
De Luisterlijn
De Luisterlijn is er voor iedereen: 0900 – 0767
Veilig Thuis
Bent u slachtoffer van huiselijk geweld of heeft u een vermoeden van huiselijk geweld? 0800 – 2000
113 Zelfmoordpreventie
Denkt u over zelfmoord? Praat erover! 113 Zelfmoordpreventie is bereikbaar: 0800 – 0113

Gepubliceerd: 15 februari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×