Renovatie Barendebrug helemaal klaar

Aalsmeer –  Alle renovatie werkzaamheden aan de Barendebrug zijn afgerond. De brug is hiermee volledig in oorspronkelijke staat hersteld. Wethouder Robert van Rijn en de aannemer vierden deze mijlpaal op gepaste afstand.

Wethouder Robert van Rijn: “We willen dat Aalsmeer goed en veilig bereikbaar is. Daar hoort ook onderhoud aan de bruggen bij. Ik ben erg blij dat de hamei vorig jaar is teruggeplaatst en nu ook de laatste restpunten zijn uitgevoerd. Ook wil ik graag Griekspoor B.V. bedanken voor de goede en professionele samenwerking. Door hun vakkundigheid is de
markante Barendebrug weer helemaal in ere hersteld en kan deze weer jaren mee.”

Doorvaartbreedte
Naast de totale renovatie van de brug is ook de originele doorvaartbreedte hersteld en nieuwe bestrating aangelegd. Denhamei van de brug is door aannemer Griekspoor zelf gerestaureerd en geconserveerd om zo de levensduur ervan te verlengen. George van Haaster van aannemer Griekspoor B.V.: “Ons uitgangspunt was om de brug in oorspronkelijke staat te herstellen. Wel hebben we enkele aanpassingen in de constructie moeten doen, zodat de brug voldoet aan de huidige richtlijnen en regelgeving. Door deze aanpassingen kan al het verkeer weer veilig gebruik maken van de brug.”

Foto: J. Tesselaar

Gepubliceerd: 15 februari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×