IJsweekend veilig verlopen, vaarverbod opgeheven

Aalsmeer – Afgelopen weekend hebben Aalsmeer en Kudelstaart vol op genoten van de ijspret. Een unieke situatie waarin zelfs op de Grote Poel van de Westeinderplassen veilig geschaatst kon worden. Het was bijna 10 jaar geleden dat dit kon. Door de goede samenwerking met de Aalsmeerse ijsclubs en ijsmeesters hebben we alle ijsrecreanten van actuele informatie kunnen voorzien zodat iedereen veilig het ijs op kon. Nu de ijspret voorbij is, is ook het vaarverbod voor de Aalsmeerse wateren opgeheven.

Vanaf donderdag werden de eerste schaatsers op de Kleine Poel gesignaleerd. Dit was best riskant want het ijs was nog dun. Vanaf zaterdag gaven de Aalsmeerse ijsmeesters aan dat er op de meeste plekken in de gemeente Aalsmeer veilig geschaatst kon worden. Met een strak blauwe hemel en een heerlijke zon hebben we massaal genoten van deze winterpret.

Burgemeester Gido Oude Kotte: “Wat hebben we met elkaar een fantastisch weekend beleefd. Wat was dit een mooi cadeau aan iedereen in een periode waarin door de coronabeperking weinig kan. Ook ik heb met mijn gezin enorm genoten op het ijs. Heel fijn dat we dit weekend konden afsluiten zonder grote ongelukken. Daarom sta ik ook graag even stil bij de goede samenwerking die er was tussen de ijsclubs, handhaving, politie, verkeersregelaars en publiekscommunicatie. Zij hebben met elkaar ervoor gezorgd dat iedereen veilig heeft kunnen genieten, maar ook tijdig gewaarschuwd werd om het ijs af te gaan toen gisteren de dooi snel intrad. Namens mij en ik denk alle Aalsmeerders: Veel dank daarvoor!”

Foto: Oude Kotte en dochtertje op een prikslee

Gepubliceerd: 15 februari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×