Gemeente Aalsmeer: "Ga direct van het ijs af!"

Aalsmeer/Kudelstaart – Er lijkt een einde te komen aan het ijs- en schaatsplezier in Aalsmeer en Kudelstaart. Helaas zet de dooi in. De gemeente waarschuwt op sociale media dat het ijs in rap tempo verslechterd. In de loop van de middag is op verschillende plekken in Aalsmeer het ijs snel verslechterd en zijn gevaarlijke situaties ontstaan, zowel op de grotere wateren als op de kleinere slootjes.

“De ijsmeesters verzoeken u dringend van het ijs te gaan. De wind is gedraaid en het ijs is nu zeer onbetrouwbaar. Ook aan de zijkant en op de kleinere wateren!”, zo luidt een van de berichten op Twitter. Op de Westeinder is ook een wak ontstaan dat in snel tempo groter wordt. Ook op de Loosdrechtse Plassen wordt opgeroepen direct van het ijs af te gaan.
Wees voorzichtig, let op elkaar en de anderhalve meter.

Foto: IJspret t.h.v. de jachthaven in Kudelstaart (E. Huijts)

Gepubliceerd: 14 februari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×