Wak gehakt in ijs nabij de loswal

Kudelstaart – Verontwaardiging alom bij diverse Kudelstaarters op Facebook. Zaterdagochtend waren er enkele ijszwemmers die een vierkant wak hakten in het ijs nabij de loswal in Kudelstaart. Een plek waar veel geschaatst wordt en dat kan gevaarlijk zijn voor onoplettende schaatsers. Gelukkig heeft een van de bewoners van de Herenweg er een trap voor gelegd, zodat het gat in het ijs meer opviel.

De reacties op deze actie waren niet allemaal positief:
“Geen aalsmeerders nee, kudelstaarters ook niet…. Deze doen aan hoffen. Ik ga liever schaatsen. Maar wel gevaarlijk en ondoordacht.”
“Dit is niet slim en zeker op die plek een wak maken”
“Levensgevaarlijk. Wat een egoïstische domboos”
“Misschien wel dorpsgenoten, maar zeker geen échte kudelstaarters! 😠
“Zag vorige weken al een paar Poolse mensen zwemmen ! Respect ! Maar wel koud brrrr”
“Er is ruimte voor iedereen plas is groot genoeg”
“nu heeft iemand een ladder neergezet maar gewoon niet slim om daar een wak te hakken. Jij of jouw kind zal er in schieten omdat je het wak niet hebt gezien. Je schiet zo onder het ijs….”
“Ik ben idd geen Kudelstaarter. Ik woon er wel en ga ook elke dag de westeinder in. Wat een gezeur zeg. De poel is van iedereen. Ik word een beetje moe van mensen die de plas zich zelf toe-eigenen omdat ze er toevallig geboren zijn. Schaats er lekker omheen en gun ieder zijn plezier”
“Godsamme, precies de plek waar ik het ijs op wil. En nee, ben geen Kudelstaartse van origine, maar wil wel veilig kunnen schaatsen.”

Gepubliceerd: 14 februari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×