Inwoners Aalsmeer krijgen de 'sleutel' van de bieb

Aalsmeer – De Bibliotheek Aalsmeer wordt toegankelijker dan ooit. Wanneer je je boek hebt uitgelezen kan je, door verruiming van de openingstijden, direct een nieuw boek halen. De bibliotheek in de Oude Veiling is straks zeven dagen per week van 7 tot 23 uur open. Als er geen medewerker aanwezig is, doe je de deur open met je biebpas. Deze verruiming van de openingstijden wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe techniek van Open+. Leden die hierin geïnteresseerd zijn kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen toegang tot de bibliotheek met hun pas en persoonlijke pincode. Het mooie is dat alle systemen, verlichting, verwarming, computers, uitleenapparatuur en zelfs de koffiemachine, aangaan zodra je de bibliotheek betreedt.

Veel leden gaven al aan dat er behoefte is aan ruimere openingstijden zodat men voor of na het werk en zelfs op zondag een boek kan lenen. De Bibliotheek Aalsmeer is de tweede bibliotheek die gebruik maakt van deze techniek. De bedoeling is om manieren te vinden om de inwoners van Aalsmeer zo goed mogelijk te bedienen. “Op deze manier proberen we, samen met onze partners in de Oude Veiling een huiskamer van Aalsmeer te zijn”, aldus Lizet van Zegveld, projectleider bij de bieb.

Een ander doel van de bieb is het uitbreiden van de activiteiten, het liefst samen met inwoners, verenigingen en organisaties uit Aalsmeer. Met verruimde openingstijden zijn daarvoor veel meer mogelijkheden. Heb je een idee voor een activiteit en zoek je een belangrijke plek? Neem dan contact op met de bibliotheek voor de mogelijkheden.

Zodra de coronamaatregelen het toelaten, gaat de bibliotheek het systeem testen met een groep leden en stap voor stap uitbreiden. Wil je ook toegang krijgen tot de onbemande bibliotheek, dan kun je je aanmelden op debibliotheekamstelland.nl of telefonisch 020-545 55 99.

 

 

Gepubliceerd: 2 februari 2021 om 22:26 uur, geschreven door Ernst Jong, de

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×