Lammetjes en jonge konijntjes op Boerenvreugd

Aalsmeer – Het weer heeft een flinke omslag gemaakt, van temperaturen ver onder nul, naar lenteachtig weer. De dieren op kinderboerderij Boerenvreugd hebben de lente ook al in hun bol, want de eerste lammetjes zijn geboren. Schaap Anouk heeft twee lammetjes op de wereld gezet. De bonte tweeling blijft nog even op stal maar gezien de mooie weersvoorspellingen kunnen ze hopelijk gauw in de wei huppelen.

Dit jaar krijgen alle lammetjes die op Boerenvreugd worden geboren een naam met als beginletter de C. De jongen van Anouk hebben de namen Chris en Carlijn gekregen. De OTT boeren en boerinnen kiezen de namen. Op Facebook worden al suggesties gedaan voor andere namen beginnend met de C.

Ook Vlaamse reus Snowy heeft een groot nest met jonkies. De konijnenfamilie verblijft in de ruime quarantainestal op het boerderijterrein. Snowy probeerde de beheerders nog om de tuin te leiden door haar jongen op een andere plek te werpen dan waar ze haar nest had gemaakt. Maar de beheerders hadden toch in de gaten dat de jonkies geboren waren.

De medewerkers van de boerderij genieten volop van de lente periode die nu aanbreekt. De jonge dieren zijn hartverwarmend. Het is jammer dat bezoekers nu niet op de boerderij terecht kunnen om het jonge kroost te bewonderen. De boerderij is nog steeds gesloten is voor publiek. Een wandeling in het park, om het boerderijterrein, is wel mogelijk.

Gepubliceerd: 20 februari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×