Kinderboerderij zoekt donateurs

Aalsmeer – Het is een jaar geleden dat de eerste coronapatiënt in Nederland werd aangetroffen. Enige tijd later werden er allerlei maatregelen genomen door de overheid, waaronder sluiting van alle attractieparken. Ook kinderboerderij Boerenvreugd ontkwam niet aan sluiting voor bezoekers. Met een onderbreking van een paar maanden in de zomer, is de boerderij nu al weer drie maanden gesloten voor publiek. Gelukkig mogen de cliënten van Ons Tweede Thuis hun dagelijks werk blijven doen. In de weekenden hebben de vrijwilligers bij toerbeurt voerdienst. Uiteindelijk hebben alle dieren met regelmaat voer en verzorging nodig.

De mensen begrijpen dat alle vaste kosten gewoon doorgaan. Daarvoor is geld nodig en gelukkig kan het bestuur melden dat de Stichting Kinderboerderij Aalsmeer nog een gezonde financiële situatie kent waardoor we de komende maanden kunnen overbruggen. Maar het is wel puzzelen. Het liefst zetten zij de hekken natuurlijk weer open zodat iedereen weer kan genieten van de jonge dieren en de speeltuin.

Wellicht heeft u al gezien of gehoord dat er veel en hard wordt gewerkt op de boerderij. Dat is ook nodig omdat verschillende zaken dringend aan onderhoud of vervanging toe zijn. De stolp zal worden voorzien van nieuwe ramen met dubbelglas, en de speeltuinvloer wordt geheel gerenoveerd met nieuw gronddoek en nieuwe boomschors. Maar ook is het bestuur bezig met de aanschaf van zonnepanelen.

E.e.a. is deels mogelijk gemaakt door een financiële particuliere injectie die het bestuur geheel aan duurzame middelen zal besteden. Hierbij wordt gekeken naar zaken die nu en op langere termijn de exploitatiekosten verlagen.

Binnenkort krijgen onze vaste donateurs een jaarlijkse bede voor een donatie en de leden van de “Club van Honderd” de vraag om hun bijdrage weer te voldoen. Alleen vorig jaar al heeft Boerenvreugd een vermindering van ongeveer 30% van de inkomsten en de vooruitzichten voor 2021 zien er niet beter uit. Om de tijd te overbruggen zou het fijn zijn als er zich meer mensen aanmelden als donateur of voor de Club van Honderd. Hoewel alle financiële steun verwelkomt wordt, kijkt het bestuur vooral uit naar ondersteuning door middel van een (jaarlijkse) donatie van alle Aalsmeerse inwoners die de kinderboerderij een warm hart toedragen
Aanmelden kan via donateur@boerenvreugd.nl

Gepubliceerd: 9 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×