Ook in Aalsmeer eerbetoon aan Golden Earring

Aalsmeer – Op donderdag 11 maart wordt er op vele manieren een eerbetoon getoond aan George Kooymans, gitarist en oprichter van de Golden Earring. Op deze dag wordt de Haagse muzikant 73 jaar. Onlangs liet hij weten dat hij lijdt aan de progressieve zenuw- en spierziekte ALS. Daarop besloot de oudste nog bestaande rockband na 60 jaar te stoppen met het maken van muziek.

Een aantal Earring-fans besloten een eerbetoon op poten te zetten. Het is de bedoeling dat op 11 maart om 17.15 uur op allerlei manieren de legendarische hit Radar Love gaat klinken. Het nummer wordt bijvoorbeeld gespeeld op carillons door heel Nederland.  Ook wordt het nummer gedraaid in het Haagse Zuiderpark en zeggen veel fans Radar Love en andere hits uit hun raam te laten schallen.

Ook in Aalsmeer zullen de bekende klanken te horen zijn. Zo speelt het carillon op het gemeentehuis de wereldhit. Het nummer staat inmiddels klaar om afgespeeld te kunnen worden op het carillon op het raadhuis. Aalsmeerder en Golden Earring fan Arjen Landgraaf schreef vervolgens wethouder cultuur Wilma Alink aan met het verzoek om mee te doen met het spontane eerbetoon.

Wethouder Alink: “Op zo’n vraag kun je geen nee antwoorden, dus ik ben blij dat we dit eerbetoon kunnen organiseren. Ik heb Arjen uitgenodigd om met mij op het dak te komen luisteren naar deze fantastische muziek.”
Ook Radio Aalsmeer doet mee aan dit initiatief en zal om 17.15 uur de klanken van Radar Love de ether in slingeren.

Foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 5 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×