Column Ernst de Jong: 'Verkiezingscampagne'

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Rusland in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 23: ‘Verkiezingscampagne’.

Gelukkig voor onze volksvertegenwoordigers, maar vooral ook voor de kijkers thuis, zijn op de valreep de kappers weer open. Laten we eerlijk zijn, zelf keken we ook al niet te graag meer in de spiegel om niet continue met de enorme wildgroei en uitgroei van haar en kleur geconfronteerd te worden. Onze volksvertegenwoordigers echter konden er ook wat van. Vorige week, tijdens één van de eerste verkiezingsdebatten, stond Sigrid nog met grijze ‘remstrepen’, die je normaal gesproken alleen op de Kaagbaan aantreft, heftig met de ‘Mozart’ van het politieke toneel te debatteren over de toekomstige minister van WVC die, aldus Wilders, gereserveerd zou moeten worden voor Zwarte Piet. De krullen van Jesse Klaver konden niet ontweken worden door de cameraman wanneer deze een shot wilde nemen van onze Wopke. Wopke kreeg er natuurlijk van langs omdat hij zijn schaatstalenten heeft gedemonstreerd binnen in het Thialf stadion. Maar ja, zal hij gedacht hebben…als je haar maar goed zit. Het was duidelijk dat, hoewel Jesse nog niet naar de kapper was geweest, hij ook geen tijd heeft gehad om de kranten van de afgelopen maanden te lezen, want Ronald Koeman is toch echt alweer een tijdje weg bij het Nederlandse elftal. Bij Mark waren de grijze tinten in zijn haar ook niet te missen net als zijn missers van de afgelopen jaren, zoals bijvoorbeeld die van de zorgtoeslag affaire. De scherpaftekende highlights in zijn haar stonden als het ware representatief voor de bloopers van de afgelopen 10 jaren. Natuurlijk stond daar ook nog onze blonde Lilian. Gezien haar jeugdige leeftijd nog geen 50 tinten grijs en tsja, blond is nu eenmaal blond, maar moet je je daar ook naar gedragen?

Kortom, deze laatste week voor de verkiezingen ziet het er allemaal een stuk beter uit. De coupes van onze lijsttrekkers zijn weer gefatsoeneerd en ze zien er weer uit als om door een ringetje te halen. Toch raad ik je aan om bij het volgende debat het geluid uit te zetten of goede muziek op te zetten. Echt, je mist niets. Iedereen belooft  te willen investeren ondanks de coronacrisis. Iedereen zegt dé persoon te zijn die het vertrouwen dat de mensen al dan niet hebben in de overheid weer wil herstellen en iedereen claimt minister-president te willen worden van alle Nederlanders.

Toch wordt het, met name ná de verkiezingen, een interessante tijd. De linkse partijen gezamenlijk, zijn te klein om een meerderheid te vormen in de Tweede Kamer. Op de rechterflank heb je rechts van de VVD,  twee rechtse partijen die voor andere partijen zo extreem zijn, dat ze er bij voorbaat al niet mee willen beginnen. Met de PVV is het 10 jaar geleden geprobeerd, maar dat was van wel heel korte duur toen de PVV ermee stopte. Tsja, en dan heb je natuurlijk ook nog onze Dion Graus, over wie wordt beweerd dat hij zelf geen seks wilde hebben met zijn ex-vrouw en haar dus zijn particuliere beveiligers ter beschikking heeft gesteld. Gelet op het coronakapsel wat Dion zijn hele leven al heeft, zou je kunnen spreken van een win/win situatie. De uitingen via ‘Whatsapp’ van de leider van FVD m.b.t. bijvoorbeeld de holocaust en racisme, hebben veel stof doen opwaaien en de meeste partijen distantiëren zich daar zoveel mogelijk van. Los daarvan, weet je nooit zeker of dhr. Baudet (je spreekt het uit zonder de ‘t’ net als bij een Frans bidet) nog steeds lijsttrekker is, partijleider of overal gewoon schijt aan heeft.

Kortom, laat iedereen, naast de afspraak bij de kapper, vooral niet vergeten te gaan stemmen!

Er zijn maar liefst 37 partijen die een kandidatenlijst hebben ingediend. De keuze is reuze, maar wat een armoe…

Ernst de Jong

Gepubliceerd: 7 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×