Sportakkoord van Aalsmeer gereed

Aalsmeer – Sport voor iedereen, van jongs af aan goed bewegen en een positieve sportcultuur. Zomaar een greep uit de doelen die gesteld zijn in het sportakkoord van Aalsmeer. Het akkoord is een reeks afspraken tussen verenigingen, sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke instellingen en is een uitwerking van het Nationale Sportakkoord.

Wethouder sport Bart Kabout zegt warm te lopen voor het sportakkoord. “Met dit sportakkoord zetten wij in op toegankelijkheid voor iedereen, goede infrastructuur, ontwikkeling van motorische vaardigheden, een positieve cultuur en vitale aanbieders met voldoende professionals en vrijwilligers”, zegt Kabout. “Deze uitgangspunten van het sportakkoord leiden naar mijn mening tot positieve ontwikkelingen die gaan reiken tot ver buiten de lijnen van de sportvelden. Instellingen en bedrijven kunnen hieraan bijdragen, maar zullen er ook van kunnen profiteren”.

Sportformateur
Voor het opstellen van het sportakkoord is de expertise van sportformateur Wouter de Groot ingeroepen. Hij is de afgelopen maanden om tafel gegaan met alle partijen die bij de sport een rol kunnen spelen. “We werden door corona wat op de proef gesteld voor wat betreft logistiek, maar ook online heb ik veel enthousiasme bij alle betrokkenen ervaren”, zegt De Groot. “Er wordt zelfs zo goed doorgepakt dat sommige actiepunten in dit akkoord al in uitvoering zijn”.

Projecten indienen
Ook Marten van Maastrigt van ESA (o.a. beheerder van sportaccommodaties in Aalsmeer en Kudelstaart) was nauw betrokken bij de totstandkoming van dit akkoord. Hij is enthousiast: “Bewegen en sporten zijn samen met gezonde voeding de basis voor een gezonde leefstijl. Met dit lokale  sportakkoord van Aalsmeer zijn er extra middelen en mogelijkheden om initiatieven te helpen van start te gaan.” 

Inspirerend, prikkelend en uitdagend
De Rijksoverheid heeft gemeenten gevraagd een eigen lokaal sportakkoord op te stellen dat mensen en organisaties verbindt en aanzet tot samenwerking en uitvoering. “Dat is ons gelukt“, vindt De Groot. ““We hebben nu al tien concrete acties geformuleerd, maar iedereen wordt van harte uitgenodigd om nieuwe initiatieven te bedenken. Er is extra budget beschikbaar gesteld door de rijksoverheid, dus laten we daar vooral gebruik van maken”.

Waar te vinden
Het sportakkoord en de voorwaarden voor aanvragen zijn te vinden via de website van de gemeente Aalsmeer en op de website van zwembad De Waterlelie:
https://www.aalsmeer.nl/wonen-leven/publicatie/sport_lokaal-sportakkoord
https://www.dewaterlelieaalsmeer.nl/nieuws/lokaal-sportakkoord

 

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 22 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×