Poëzieavond 'De natuur is hier'

Amstelland – In het thema van de Maand van de Filosofie, ‘De natuur was hier’, organiseert Bibliotheek Amstelland donderdag 22 april een online poëzieavond. Meliza de Vries zal met de gast van de avond, Saskia Stehouwer spreken over bedreigde planten en dieren, en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Ook zullen zij gedichten voordragen.

De Vries en Stehouwer maken beiden deel uit van de Klimaatdichters, die met poëzie een klimaatvriendelijkere wereld willen creëren. Stehouwers laatste bundel is dan ook geheel handgeschreven en gemaakt van zelfgeschept papier van plantenresten en fruitafval.

De avond is voor iedereen gratis bij te wonen via Zoom, aanmelden kan via onderstaande link. Het is ook mogelijk als luisteraar zelf een gedicht voor te dragen over bedreigde planten of dieren. Er is plaats voor maximaal zeven gedichten. Meedoen is mogelijk door een mail te sturen naar M.de.Vries@debibliotheekamstelland.nl, je ontvangt dan de naam van een plant of dier, of je kunt er zelf een uitkiezen. Aanmelden voor de Poëzieavond kan hier.

Foto: Saskia Stehouwer | fotograaf: Rosa van Ederen

Gepubliceerd: 22 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×