TONK-regeling helpt financieel gedupeerden

Aalsmeer – De TONK-regeling biedt financiële ondersteuning bij noodzakelijke kosten: woonkosten, verzekeringen, vervoer en kosten voor dieren. Deze noodmaatregel is bedoeld voor bewoners die door de coronacrisis deze kosten niet meer kunnen betalen.

Wethouder Robert van Rijn: “Een groep inwoners heeft het financieel zwaar door de coronamaatregelen. Zowel zelfstandig ondernemers als inwoners die hun baan zijn verloren of met een flexibel contract en hierdoor minder kunnen werken. De woonkosten zijn vaak hoog waardoor mensen in de problemen komen als hun inkomen daalt. De TONK-regeling is er zodat zij hun noodzakelijke kosten nog kunnen betalen. Ik hoop dat deze regeling inwoners steun kan geven om hier doorheen te komen.’’

TONK-uitkering aanvragen
Op de website van de gemeente Aalsmeer is hiervoor een speciale pagina aangemaakt: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Hier vindt u een aanvraagformulier en meer uitleg over de voorwaarden. U kunt tot 1 augustus 2021 een aanvraag indienen, voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Aanvragen kan met terugwerkende kracht vanaf januari 2021. Voor meer informatie kijk op www.aalsmeer.nl/tonk of neem telefonisch contact op met het Sociaal Loket via (0297) 38 75 75.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 25 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×