Lekker buitenspelen in Aalsmeer en Kudelstaart

Aalsmeer/Kudelstaart – Klimmen, klauteren, glijden of skaten, het kan allemaal op de speelplaatsen in Aalsmeer en Kudelstaart. Na een lange winter hoopt de gemeente dat veel kinderen in de lente weer lekker naar buiten gaan. Met de nieuwe Buitenspeelkaart van de gemeente zijn de speelplaatsen in de buurt bovendien makkelijk te vinden.

Aalsmeer is een Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) gemeente. Bewegen en buiten zijn, is voor jongeren van groot belang voor een gezonde toekomst. “De speelplaatsen zijn in Aalsmeer en Kudelstaart nu goed te vinden”, zegt wethouder Wilma Alink van zorg en welzijn. “We hopen dat de kinderen er veel gebruik van gaan maken. Als gemeente zijn we nu aan het kijken of speelplaatsen toegankelijker gemaakt kunnen worden, zodat ook meer kinderen met een beperking met hun vrienden en vriendinnen buiten kunnen spelen”.

Hartstikke handig
Op de buitenspeelkaart is kinderburgemeester Julius van Wilgenburgh te zien. “Buiten spelen is fijn! Je krijgt tegelijkertijd beweging en frisse lucht”, is de boodschap van Julius. “Je voelt je gewoon lekker als je naar buiten gaat. Deze buitenspeelkaart laat zien waar je veilig buiten kunt spelen. Hartstikke handig!”

Bewegen en leren
Ook wethouder jeugd, onderwijs en sport Bart Kabout is goed te spreken over het initiatief van de buitenspeelkaart. “Bewegen in de buitenlucht op een openbare gratis speelplaats, dat is een optelsom van zaken die wij als gemeente graag steunen”, zegt hij.

Gepubliceerd: 25 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×