In Memoriam: Joke Wegman

Op maandag 22 maart ontvingen wij het droevige bericht dat onze zeer gewaardeerde oud-collega Joke Wegman is overleden.

Joke kwam in 1996 bij Radio Aalsmeer omdat Cor, haar man, vond dat zij een mooie stem had. Toen hij dat tegen Piet van Groen zei, zat Joke in no time achter de microfoon en presenteerde zij Info Lokaal. Daarnaast presenteerde zij meerdere programma’s, zoals Weekend Magazine, Bareuh en Wegman, Cultureel Magazine en natuurlijk W op Zondag. Maar zij heeft meer betekend voor de Aalsmeerse omroep. Zo heeft zij de acquisitie gedaan en was zij bijzonder trots op het project Aalsmeer vereeuwigd. Dit initiatief van o.a. de toenmalige hoofdredacteur Jan Peterse en de huidige voorzitter van Radio Aalsmeer Constantijn Hoffscholte was een bijzondere serie gesprekken over het verleden van Aalsmeer, waarvoor Joke met groot enthousiasme tientallen Aalsmeerders interviewde. Ook de uitzendingen met Joris Linssen en Willeke Alberti waren voor haar hoogtepunten.

Joke heeft zich altijd ingezet voor de Aalsmeerse cultuur. Het programma Cultureel Magazine was dan ook op haar lijf geschreven. Zelf was zij ook kunstenaar, ze maakte prachtige schilderijen en haar tuin zag er altijd picobello uit. Onder het genot van een wijntje luisteren naar muziek, piano spelen of een goed gesprek, ook dat was Joke.

We hebben Joke in al die jaren leren kennen als een loyale radiomaker. Ze sloeg geen uitzending over en was nooit te beroerd om zich ergens extra voor in te zetten. Ook niet toen haar gezondheid haar in de steek liet. Op 2 december 2018 hing zij na 22 jaar de microfoon aan de wilgen. Een trouwe schare fans moest het zonder haar vertrouwde geluid stellen. En die fans waren niet alleen haar luisteraars!

Ondanks het de laatste tijd niet goed ging met Joke, werden we toch overvallen door het bericht dat zij maandag 22 maart op 77-jarige leeftijd na een zware hersenbloeding was overleden.

We gaan een echte Aalsmeerse coryfee missen. We wensen Mariëlle, Angelique en de rest van de familie heel veel sterkte toe met dit grote verlies. En Joke zou ongetwijfeld hebben afgesloten met de woorden: “Heb het goed met elkaar.”

Mede namens alle medewerk(st)ers,
het bestuur van Radio Aalsmeer.

 

Foto: Joke Wegman | © Radio Aalsmeer (Arjen Vos)

Gepubliceerd: 24 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×