Werkgroep 'Inclusief en toegankelijk Aalsmeer' opgericht

Aalsmeer/Kudelstaart – Aalsmeer moet toegankelijk zijn voor iedereen. Zowel fysiek als sociaal. Daarom is de werkgroep “Inclusief en toegankelijk Aalsmeer” opgericht. Hierin zijn inwoners van Aalsmeer vertegenwoordigd die een lichamelijke, visuele of verstandelijke beperking hebben. Ook leden van de Adviesraad Sociaal Domein Aalsmeer en andere betrokken inwoners nemen deel aan de werkgroep.

De werkgroep wil dat de mogelijkheden van inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart met een beperking om mee te doen in de samenleving vergroot worden. Met de werkgroep werkt de gemeente aan de doelen van het VN-verdrag handicap. Het gaat daarbij niet alleen om een toegankelijke openbare ruimte, maar ook over zaken zoals inclusief werkgeverschap en begrijpelijke toegankelijke digitale informatie. Wethouder Zorg Wilma Alink: “Een toegankelijke gemeente maak je niet alleen. Daar hebben we ervaringsdeskundigen voor nodig. Met hen werken we aan bewustwording en stimulering van inclusie en toegankelijkheid. Iedereen moet mee kunnen doen in Aalsmeer.”

Meldpunt toegankelijk Aalsmeer
Op www.aalsmeer.nl staat nu alle informatie over een inclusief en toegankelijk Aalsmeer. Bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van gebouwen, maar ook waar u melding kunt maken van belemmeringen in de openbare ruimte. U kunt deze en andere toegankelijkheidsproblemen melden via: toegankelijk@aalsmeer.nl . “Ik hoop dat al onze inwoners willen helpen door obstakels te melden. Door te melden los je niet alleen een probleem op voor jezelf, maar ook voor een ander”, aldus wethouder Alink. De werkgroep werkt momenteel aan verbetering van de website voor mensen met een verstandelijke beperking.

Gepubliceerd: 24 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×