Eerste paal ‘De Posterijen’ geslagen

Aalsmeer – Op donderdag 22 april heeft wethouder Wilma Alink de eerste paal geslagen voor het project ‘De Posterijen’, aan de Stationsweg. Op de plek van het voormalig postkantoor is gestart met de bouw van 28 appartementen.
“Ondanks de huidige situatie willen we dit feestelijke moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ik ben blij dat ontwikkelaar Arenal Vastgoed en Aannemingsbedrijf Veenman & Vink een vervallen stukje Aalsmeer op een prachtige locatie in ons dorp gaan omtoveren tot een plek die weer gezien mag worden, met nieuwe woningen voor onze inwoners.” 

Appartementen
In het complex ‘De Posterijen’ worden 28 koopappartementen gerealiseerd. Op de begane grond komen 45 parkeerplaatsen. De ingang van de garage is aan het Driekolommenplein, waar ook de ingang was naar het parkeerterrein van het oude postkantoor. Rondom de parkeerplaatsen worden zeven sociale koopappartementen voor starters gebouwd. Op de eerste verdieping komen negen koopappartementen in het middensegment. De overige appartementen worden in de vrije sector-koop gerealiseerd. Naar aanleiding van een eerdere presentatie zijn er veel aanmeldingen voor de appartementen binnengekomen. Alle appartementen waren dan ook voor de start van het project verkocht.

Planning
De bronnen voor de bodemwarmte zijn al geboord. Nadat het heiwerk gereed is, start de aannemer met de fundering van het appartementencomplex. De kopers worden uitgenodigd voor een feestelijk moment wanneer het hoogste punt van de bouw is bereikt en de dan geldende coronamaatregelen een bijeenkomst toelaten. Als alles volgens planning verloopt, worden de appartementen in de zomer van 2022 opgeleverd. Als de bouw gereed is, wordt de groenstrook opnieuw ingericht. Er worden in totaal 10 bomen terug geplant. Ook het dak van de stallinggarage krijgt een groen karakter.

Gepubliceerd: 22 april 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×