Werkzaamheden en afsluiting Burgemeester Kasteleinweg

Aalsmeer – De kruisingen van de Dorpsstraat en de Aalsmeerderbrug met de Burgemeester Kasteleinweg in de gemeente Aalsmeer worden omgebouwd tot rotondes. Tot nu toe werd gewerkt aan het zuidelijke deel van de rotondes. Vanaf 23 april kan het verkeer over de zuidelijke kant rijden en start het werk aan de noordelijke helft van beide rotondes.

Om de rijsituatie te veranderen is de Burgemeester Kasteleinweg tussen de Fokkerweg en de Van Cleeffkade in de nacht van 22 op 23 april afgesloten van 20.00 uur tot 06.00 uur. De werkzaamheden aan de rotondes duren tot eind mei 2021.

In de periode van 23 april tot eind mei werkt de aannemer aan de noordelijke delen van de rotondes bij de Dorpsstraat en de Aalsmeerderbrug. De noordelijke aansluiting van de Dorpsstraat op de Burgemeester Kasteleinweg is afgesloten voor verkeer. Tegelijkertijd gaat de aansluiting aan de centrumzijde van de Dorpsstraat op de Burgemeester Kasteleinweg weer open.

Ook bij de Aalsmeerderbrug kan het verkeer afkomstig uit Rijsenhout weer richting Aalsmeer. Vanuit Rijsenhout links afslaan naar Hoofddorp en vanuit de Dorpsstraat afslaan is niet mogelijk. Dit verkeer rijdt richting Uithoorn om vervolgens te keren op de tijdelijke rotonde bij de Van Cleeffkade.

Nachtelijke afsluiting 22-23 april
In de nacht van 22 op 23 april 2021 is de weg tussen de Fokkerweg en de Van Cleeffkade afgesloten zodat de aannemer de rijbanen kan omzetten. De nachtelijke werkzaamheden vinden plaats van 20.00 tot 6.00 uur. Er geldt deze nacht een omleiding via de N201. Het verkeer rijdt vanaf 23 april 2021 op de zuidelijke rijbaan zodat de werkzaamheden op de noordelijke rijbaan uitgevoerd kunnen worden.

Omleidingen
Na 23 april 2021 rijdt verkeer tussen de Fokkerweg en de Van Cleeffkade in twee richtingen op de zuidelijke rijbaan. Voor het doorgaande verkeer is een grootschalige omleidingsroute ingesteld. Dit verkeer wordt bij Hoofddorp en Uithoorn richting de N201 omgeleid, in plaats van via de Burgemeester Kasteleinweg.
Voor fietsers geldt de huidige omleiding via de Lijnbaan en de Dorpsstraat. Vanaf daar kunnen zij hun weg vervolgen naar de Aalsmeerderbrug.

Gepubliceerd: 21 april 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×